НАСЛОВНА

ЗА НАС
- Технички карактеристики
- Дистрибутивен систем
- Контакти

ПРЕПОРАКИ ЗА ПОТРОШУВАЧИТЕ
- Брошури за ефикасно греење

ГРИЖА ЗА ПОТРОШУВАЧИ
- Пријавете дефект
- Листа на затворени објекти
- Преглед на нови објекти за прием во дистрибутивниот систем

ПРОЕКТИРАЊЕ, НАДЗОР И ПРИКЛУЧУВАЊЕ

ОПШТИ ДОКУМЕНТИ И БРОШУРИ

ЛИНКОВИ

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

ИЗВЕСТУВАЊА ОД РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА

АКТУЕЛНОСТИ

ФОТО ГАЛЕРИЈА

- Фотографии од компанијата
- Изведба на секундар

КОНТАКТИ

 
Дистрибуција на топлина - ја движиме енергијата

Животот е движење. Енергијата е темел на општеството. Вткаени во нашата филозофија на работење, ни помагаат да постигнеме повеќе - совршен баланс во управувањето на крвотокот на системот за далечинско греење. Тука сме за Вас!

 
Актуелности

03.01. Водот за Тафталиџе 2 е пуштен на 03.01.2013 во 8 часот.

02.01. Топланата Запад стартуваше во 13:20 часот, а затворен остана водот за Тафталиџе 2, каде се бара дефектот.

02.01. Испораката на топлинска енергија од топланата Запад од 12:50 часот е во прекин заради зголемени губитоци на вода. Се работи на лоцирање на дефектот на дистрибутивната мрежа.

24.12.2012 Од 16 часот е воспоставена нормална испорака на топлинска енергија од топланата Исток.

24.12.2012 Поради дефект во мрежата на ЕВН во реонот, топлана Исток нема електрична енергија и од 14 часот не работи.

13.12.2012 Дефектот во населбата водно е отклонет и доленаведените објекти добиле греење на 12.12.2012 во 17 часот.

12.12.2012 Поради дефект на приклучок во шахта кај ул. ганчо хаџипанзов бр.24 (нас. водно), греење нема да имаат објектите на улицата ганчо хаџипанзов, парните броеви на улицата капиштец и објектите бр. 10, 48, 50, 54 ,58, 66 на улицата питу гули.

>> Архива на актуелности


Соопштение
Приклучувањето на бојлери на грејната инсталација претставува кражба на топлинска енергија на сметка на соседите и предизвикува низа проблеми и кај самиот сопственик. Забележуваме сѐ почести дефекти, кои предизвикуваат зголемување на сметката за електрична енергија (од бојлерот се грејат и околните грејни тела), оштетување на грејната инсталација заради таложење на бигор, а користење на водата од вакви бојлери е опасно по здравјето. Во објектите со утврдени дефекти нема да се испорачува топлинска енергија, до отстранување на бојлерите

 

 
Пријава на дефекти

Дефекти може да се пријават:

1 - Директно со линк преку OnLine форма, со клик тука

2 - Со испраќање на SMS порака на

3 - Со јавување на телефонскиoт број на диспеческиот центар

Корисен совет:
Пред да испратете барање за рекламација, проверете дали има известување за прекин во испорака на топлинска енергија на вашиот објект. Преглед на затворени објекти

   
Дистрибуирана топлинска енергија до потрошувач

Количеството на топлинска енергија која се пренесува од топланите до топлинските станици на потрошувачите, се движи околу 500-600 GWh годишно. Надолниот тренд на дистрибуираната енергија е резултат на намалената крајна потрошувачка, постигната со континуирано инвестирање за модернизација на топлинските станици.

 

Дистрибуција на топлина ДООЕЛ - Скопје, 02/3097-715, kontakt@distribucijanatoplina.mk