НАСЛОВНА

ЗА НАС
- Технички карактеристики
- Дистрибутивен систем
- Контакти

ПРЕПОРАКИ ЗА ПОТРОШУВАЧИТЕ
- Брошури за ефикасно греење

ГРИЖА ЗА ПОТРОШУВАЧИ
- Пријавете дефект
- Листа на затворени објекти
- Преглед на нови објекти за прием во дистрибутивниот систем

ПРОЕКТИРАЊЕ, НАДЗОР И ПРИКЛУЧУВАЊЕ

ОПШТИ ДОКУМЕНТИ И БРОШУРИ

ЛИНКОВИ

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

ИЗВЕСТУВАЊА ОД РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА

АКТУЕЛНОСТИ

ФОТО ГАЛЕРИЈА

- Фотографии од компанијата
- Изведба на секундар

КОНТАКТИ

 

 

Актуелности

 

03.01.2012, 09:00

Од 16 часот е воспоставена нормална испорака на топлинска енергија од топланата Исток.

 

 
02.01.2013, 14:56

Водот за Тафталиџе 2 е пуштен на 03.01.2013 во 8 часот.

 

 
02.01.2013, 14:23

Топланата Запад стартуваше во 13:20 часот, а затворен остана водот за Тафталиџе 2, каде се бара дефектот.

 

 
24.12.2012, 12:59

Испораката на топлинска енергија од топланата Запад од 12:50 часот е во прекин заради зголемени губитоци на вода. Се работи на лоцирање на дефектот на дистрибутивната мрежа.

 

 
24.12.2012, 15:41

Поради дефект во мрежата на ЕВН во реонот, топлана Исток нема електрична енергија и од 14 часот не работи.

Испораката на топлинска енергија ќе продолжи штом се воспостави нормален дотек на електрична енергија до топланата.

 
13.12.2012, 09:14

Дефектот во населбата водно е отклонет и доленаведените објекти добиле греење на 12.12.2012 во 17 часот.

 

 
12.12.2012, 10:28

Поради дефект на приклучок во шахта кај ул. ганчо хаџипанзов бр.24 (нас. водно), греење нема да имаат објектите на улицата ганчо хаџипанзов, парните броеви на улицата капиштец и објектите бр. 10, 48, 50, 54 ,58, 66 на улицата питу гули.

 

 
09.11.2012, 15:15

Заради дефект на мрежа без греење е централното градско подрачје, кое се снабдува од А-водот на топланата Исток

Списокот на објекти е даден во ексел фајлот во прилог. Се работи на детално лоцирање на дефектот. Во останатите објекти кои се снабдуваат од топлана Исток има нормална испорака на топлинска енергија.

Download *.Excel (15 KB)

 
 
09.11.2012, 11:15

Испораката на енергија ќе биде привремено прекината

Заради голем губиток на вода од мрежата на Топланата Исток, испораката на енергија ќе биде привремено прекината. Интензивно се работи на откривање на причината за губитокот на вода. Се очекува до 14 часот да биде воспоставена нормална испорака на енергија, и делот од мрежата каде има дефект да биде изолиран.

 
 
31.10.2012

Барањата за празнење на вода од внатрешната инсталација, ќе се реализираат веднаш штом се создадат услови за тоа, односно по 21 часот

Ве информираме дека поради се поизвесните пониски надворешни температури, барањата за празнење на вода од внатрешната инсталација, Дистрибуција на топлина ДООЕЛ ќе ги реализира веднаш штом се создадат услови за тоа, односно по 21 часот. Подносителот на барањето е должен по завршувањето на интервенцијата на внатрешната инсталација да пријави на дежурниот тел.бр. 3076-200 најдоцна до 5 часот наутро, како би можеле веднаш да ја поставиме зградата во работна позиција. Ова се воведува со цел да не се нарушува снабдувањето со ТЕ на останатите корисници во објектот.

Благодариме на разбирањето.

 
 
30.10.2012

Поради отклонет дефект на вреловодната мрежа, на 05.10.2012 ќе бидат наполнети и поставени во работна позиција следните објекти:


Улица Мерно Место Број Тип
ЃУРО СТРУГАР 50111121 11а KSO
ЃУРО СТРУГАР 50111211 11а KSO
В.ВЛАХОВИЌ 70090111 9 KSO
МАРШАЛ ТИТО 1000110111 11 KSO
МАРШАЛ ТИТО 1000170111 17 KSO
МАРШАЛ ТИТО 1000210111 21 KSO
ЛЕРИНСКА 9860390111 39 KSO
СТРЕЗОВО 9920020111 2 KSO
СТРЕЗОВО 9920040111 4 KSO
МИЛЕ ПОП-ЈОРДАНОВ 9810312111 31б KSO
МИЛЕ ПОП-ЈОРДАНОВ 9810481111 48а KSO
МИЛЕ ПОП-ЈОРДАНОВ 9810482111 48б KSO
МИЛЕ ПОП-ЈОРДАНОВ 9810502111 50б KSO
Џумајска 9820062111 6б del
МИЛАН МАРКОВИЌ 9830411111 41а DEL
СТРЕЗОВО 9920007111 ББ DEL

 
 
01.10.2012

Поради технички причини, полнењето на следните објекти СЕ ОДЛОЖУВА.

Новите термини ќе бидат дополнително објавени. Благодариме за разбирањето.

БЕЛ КАМЕН 3460060111 6 KSO
БЕЛ КАМЕН 3460070111 7 KSO
ВОДЊАНСКА 2490007111 ББ DEL - интернат панче Караѓозов
ВОДЊАНСКА 2490050111 5 KSO
ВАСИЛ ЃОРГОВ 2750070111 7 KSO
ЖЕЛЕЗНИЧКА 2560020111 2 KSO

ЕВЛИЈА ЧЕЛЕБИЈА 1140007111 ББ DEL - детски театар
ДРВАРСКА 1210200111 20 KSO
ПРОХОР ПЧИНСКИ 1250300111 30 DEL

АПОСТОЛ ГУСЛАРОТ 2210440111 44 KSO
АПОСТОЛ ГУСЛАРОТ 2210460111 46 KSO
ЗЛАТКО ШНАЈДЕР 3120080111 8 KSO

ЃУРО СТРУГАР 50008111 ББ del - ВМРО - ДПМНЕ
ЃУРО СТРУГАР 50111121 11а KSO
ЃУРО СТРУГАР 50111211 11а KSO
В.ВЛАХОВИЌ 70070111 7 DEL
В.ВЛАХОВИЌ 70090111 9 KSO
МАРШАЛ ТИТО 1000110111 11 KSO
МАРШАЛ ТИТО 1000111111 11а DEL
МАРШАЛ ТИТО 1000150111 15 DEL
МАРШАЛ ТИТО 1000170111 17 KSO
МАРШАЛ ТИТО 1000190111 19 DEL
МАРШАЛ ТИТО 1000190112 19 DEL
МАРШАЛ ТИТО 1000210111 21 KSO
ДАМЕ ГРУЕВ 14870120111 12 DEL
ДАМЕ ГРУЕВ 14870140211 14 DEL
ДАМЕ ГРУЕВ 14870140311 14 DEL
ДАМЕ ГРУЕВ 14870141111 14а del

ЛЕРИНСКА 9860390111 39 KSO
СТРЕЗОВО 9920020111 2 KSO
СТРЕЗОВО 9920040111 4 KSO
МИЛЕ ПОП-ЈОРДАНОВ 9810312111 31б KSO
МИЛЕ ПОП-ЈОРДАНОВ 9810481111 48а KSO
МИЛЕ ПОП-ЈОРДАНОВ 9810482111 48б KSO
МИЛЕ ПОП-ЈОРДАНОВ 9810502111 50б KSO
Џумајска 9820062111 6б del
МИЛАН МАРКОВИЌ 9830411111 41а DEL
СТРЕЗОВО 9920007111 ББ DEL

ОРЦЕ НИКОЛОВ 781350111 135 KSO

50 Дивизија 2500260111 26 KSO
50 Дивизија 2500300111 30 KSO
50 Дивизија 2500301111 30а KSO
50 Дивизија 2500320111 32 KSO
50 Дивизија 2500330111 33 KSO
50 Дивизија 2500340111 34 KSO
ВОДЊАНСКА 2490004111 ББ DEL инфективна клиника
ВОДЊАНСКА 2490005111 ББ DEL факултет Фармација
ВОДЊАНСКА 2490006111 ББ KSO
ВОДЊАНСКА 2490007111 ББ DEL интернат Панче Караѓозов
ВОДЊАНСКА 2490008111 ББ DEL СМУ - Панче Караѓозов
ВОДЊАНСКА 2490010111 1 DEL
ВОДЊАНСКА 2490050111 5 KSO
ВОДЊАНСКА 2490350111 35 KSO
ВОДЊАНСКА 2490350112 35 DEL
50 Дивизија 2500150111 15 KSO

 
 
01.10.2012

Ставање на внатрешната инсталација на објектите под работен притисок

Ве известуваме дека поради почеток на грејната сезона, во тек е процес на пуштање на индивидуалните објекти. За таа цел во периодот по 01.10.2012 водовите со индивидуални објекти ќе бидат ставени под работен притисок, а објектите посетени од старана на наши екипи. Списокот на објекти со датуми на пуштање можете да го симнете тука.

Доколку нашите екипи не Ве најдат дома, Ве молиме, да извршите отворање на првите вентили и вклучување на пумпата. Доколку од разни причини не сте во можност да го направите тоа, можете да нé контактирате на дежурниот тел.број 3076-200, ќе дојдеме во најкус можен рок, по претходно обезбеден пристап од Ваша страна.

Download *.Excel (553 KB)

Напомена:
Поради технички и објективни причини "Дистрибуција на топлина" ДООЕЛ го задржува правото на отстапувања од истиот. Коригираните датуми ќе бидат дополнително објавени.

 
 
20.08.2012

Нови цени за топлинска енергија

Регулаторната комисија дефинираше нови цени за топлинска енергија. Сите цени, методологија на цените, одлуки и други документи, може да се превземат тука

 
 
18.08.2012

Диспечерски Центар - Интервенции

Диспечерскиот Центар работи според режимот на работа вон грејна сезона, секој работен ден од 7 до 15 часот. За итни интервенции, јавете се кај мобилната екипа на терен на 072 268 264 пријавете дефект преку SMS порака 071 260 300 075 49 666 2 078 205 820

 
 
16.07.2012

Реконструкција на вод на ул. Владимир Комаров

Во завршна фаза е реконструкцијата на секундарен вод НО 300 . Отклонети се значителни оштетувања заради продор на фекалии во каналот.

 
 
18.06.2012

Реконструкција на вод на ул. Железничка

Во тек се завршните активности на реконструкција на секундарен вод НО 250. Отклонети се значителни оштетувања заради продор на фекалии во каналот.

 
 
24.05.2012

Реконструкција на вод на улица Брадфордска

Започнати се активности на реконструкција на водот кои ќе завршат до крајот на месец август. Се зголемува капацитетот на водот со зголемување на димензијата од НО 125 на НО 150.

 
 
22.05.2012

Дислокација на магистрален вод на ул. Васил Аџиларски

Дислокацијата на магистрален вод НО500 се изведува заради изградба на нова катна гаража.

 
 
11.04.2012

Изградба на нов магистрален и секундарен вод во населба Лисиче

Во тек е изградба на нов вод во долзина од околлу 1 км со димензии НО300, НО250 И НО200. Предвиденео е да биде во фукција до поцетокот на грејната сезона 2012/2013 И е наменет за диструбуција на топлинска енергија до 14 нови колективни станбени објекти во населбата Лисице.